Certificering en Inspectie

Technische Hijsunie BV is gespecialiseerd in het keuren en certificeren van hijs- en hefmiddelen. Met een TNO gecertificeerde trekbank controleren wij grondig de kwaliteit van uw materiaal. Interkabel BV is een van de weinige bedrijven die in het bezit zijn van dit TNO certificaat en levert als zodanig aan gerenommeerde bedrijven en instellingen, zoals Defensie en TNO. Ons certificaat is vastgelegd onder nr. 99N/550A/BPH/LAM.

Alle door Technische Hijsunie geleverde producten zijn voorzien van een certificaat. Tevens zijn onze medewerkers VCA gecertificeerd. Kortom, voor levering en periodieke controle van hijs- en hefmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres!

Periodieke keuring hijs- en hefmiddelen

De eigenaar van hijs- of hefgereedschap dient er zorg voor te dragen dat het materieel tijdens het gebruik veilig is en blijft. Risico’s met betrekking tot de veiligheid moet hij vaststellen en minimaliseren. Periodieke keuring van uw materiaal is onderdeel van deze verantwoordelijkheid. 

Technische Hijsunie verzorgd de verplichte jaarlijkse keuring en onderhoud van hijs- en hefmiddelen. Deze keuring doen we volgens de gestelde wettelijke richtlijnen uit de Arbo-wet, NEN 50110-1 en NEN 3140.

Hulpmiddel Keuringstermijn

Soms schrijft de fabrikant van hijs- en hefmiddelen voor welke periodieke keuringen en/of beproevingen aan het materieel uitgevoerd moeten worden. Als dit niet wordt voorgeschreven, kan als hulpmiddel bij de bepaling voor de keuringstermijn bijlage 5 van het AI-17 blad “Risicofactoren bij gebruik van hijs- en hefmiddelen” worden gehanteerd. 

Alle hijs- en hefgereedschappen vallen onder het regime van de Machinerichtlijn. Dit betekent, dat voor hijs- en hefgereedschappen IIA-verklaringen afgegeven moeten worden. In de praktijk is het niet altijd uitvoerbaar voor de werkgever om, via een risico-inventarisatie, te bepalen welke keuringstermijnen voor zijn hijsgereedschappen verantwoord is. Daarom is in het onderstaande schema een overzicht gegeven met de algemeen gehanteerde minimumtermijnen. Deze minimumtermijnen zijn per productgroep vermeld. Alle genoemde termijnen zijn als minimumtermijn te hanteren, maar dienen te worden aangepast (verkort) indien er sprake is van zeer intensief of ruw gebruik, conform de door de fabrikant in de gebruikshandleiding opgenomen voorschriften. (Zie het AI-17 blad van het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid).

 


Als standaard jaarkleuren wordt het IMO systeem gehanteerd:


© 2007 - 2021 hijsenhefwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel