Voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden!*0184 - 642 145

Technische Hijsunie

Plan uw afspraak

Technische Hijsunie is gespecialiseerd in het keuren en certificeren van hijs- en hefmiddelen. Met een TNO gecertificeerde trekbank controleren wij de kwaliteit van uw materiaal. Technische Hijsunie is één van de weinige bedrijven die in het bezit zijn van dit TNO certificaat en levert als zodanig aan gerenommeerde bedrijven en instellingen, zoals Defensie en TNO. Ons certificaat is vastgelegd onder nr. 99N/550A/BPH/LAM.

Indien gewenst zijn de door Technische Hijsunie geleverde producten voorzien van een certificaat met uniek certificaatnummer. Deze kunt u bij uw bestelling mee bestellen. Tevens zijn onze medewerkers van de technische dienst VCA gecertificeerd. Kortom, voor levering en periodieke controle van hijs- en hefmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres!

Periodieke keuring hijs- en hefmiddelen
De eigenaar en/of gebruiker van hijs- of hefgereedschap dient er zorg voor te dragen dat het materieel tijdens het gebruik veilig is en blijft. Risico’s met betrekking tot de veiligheid moeten tijdig worden vastgesteld en geminimaliseerd. Periodieke keuring van uw materiaal is onderdeel van deze verantwoordelijkheid.

Daarnaast is het voor bedrijven zowel volgens de Arbo- als de Nederlandse/Europese wetgeving verplicht dat het hijs- en hefmateriaal wat gebruikt wordt voldoet aan de machinerichtlijnen. Om die reden dient het materieel altijd te zijn gecertificeerd. De certificaten moeten dan ook altijd aanwezig zijn op de plaats waar het materiaal gebruikt wordt.

Technische Hijsunie verzorgt de verplichte jaarlijkse keuring en onderhoud van hijs- en hefmiddelen. Deze keuring doen we volgens de gestelde wettelijke richtlijnen uit de Arbowet, NEN 50110-1 en NEN 3140.

Keuring elektrisch gereedschap
Ook voor de periodieke keuring van elektrisch gereedschap kunt u bij ons terecht. Het elektrisch handgereedschap wordt gekeurd volgens de Arbowet en NEN-norm. Zo kan uw personeel veilig en verantwoord aan het werk en worden problemen voorkomen.

Hulpmiddel Keuringstermijn
Vaak schrijft de fabrikant van hijs- en hefmiddelen voor welke periodieke keuringen en/of beproevingen aan het materieel uitgevoerd moeten worden. Als dit niet wordt voorgeschreven, kan als hulpmiddel bij de bepaling voor de keuringstermijn bijlage 5 van het AI-17 blad ‘De frequentie van inspecties en keuringen’ worden gehanteerd.

Alle hijs- en hefgereedschappen vallen onder het regime van de Machinerichtlijn. Dit betekent, dat voor hijs- en hefgereedschappen IIA-verklaringen afgegeven moeten worden. In de praktijk is het niet altijd uitvoerbaar voor de werkgever om, via een risico-inventarisatie, te bepalen welke keuringstermijnen voor zijn hijsgereedschappen verantwoord is. Daarom is in dit schema een overzicht gegeven met de algemeen gehanteerde minimumtermijnen. Deze minimumtermijnen zijn per productgroep vermeld. Alle genoemde termijnen zijn als minimumtermijn te hanteren, maar dienen te worden verkort indien er sprake is van zeer intensief of ruw gebruik, conform de door de fabrikant in de gebruikshandleiding opgenomen voorschriften. Zie het AI-17 blad van het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid.

Klantenbeoordeling

Volg je ons al?

© 2024 Technische Hijsunie  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep